woensdag 15 januari 2014

Topmark kinderstoel de luxeWanneer je een baby hebt zul je op den duur een goede eetstoel of kinderstoel moeten kopen. Als het je eerste kindje is heb je helemaal geen kinderstoel ervaring, dus moet je afgaan op verkooppraatjes van een verkoper, ervaringen van familie of natuurlijk kinderstoel reviews. Er zijn een heleboel simpele en goedkope kinderstoelen, zoals van het Kruidvat of Ikea, maar er zijn ook een hoop dure design kinderstoelen. Het ligt er een beetje aan wat jouw eisen zijn. Er zijn veel verschillende merken kinderstoelen zoals Stokke, Tripp Trapp, Bloom, Tiamo, Childwood, Geuther, Chicco, Titanium, Qute, Peg Perégo, Pericles. Onze zoektocht eindigde bij een Topmark kinderstoel. Lees snel verder wat mijn ervaringen met deze eetstoel is!

Hoe ziet deze kinderstoel van Topmark eruit?

Deze kinderstoel van Topmark neemt uitgeklapt best veel ruimte in beslag, maar door het design kan de stoel nooit omvallen. De Topmark eetstoel is in verschillende kleuren te koop, maar wij hadden een grijs / witte kinderstoel. De stoel is van stevig plastic gemaakt. Wel zo handig met schoonmaken. De poten zijn van aluminium met plastic handvaten. Het zitje is van zacht materiaal dat makkelijk schoon te maken is. Het is voorzien van een verkleiner die je er uit kunt halen. De stoel weegt 11 kg.Is de Topmark kinderstoel fijn in gebruik?

Ik vind deze eetstoel van Topmark super fijn in gebruik. Ik moet wel eerlijk toegeven dat de stoel uitgeklapt best veel ruimte in gebruik neemt. Op zich niet zo erg, maar ik woon in een redelijk klein huis. Dus wanneer mijn zoontje klaar was met eten, werd de stoel netjes ingeklapt. Dat is het mooie van deze stoel. Je kunt heel simpel en makkelijk de stoel in- en uitklappen. Dit gaat allemaal erg soepel en in één beweging. Ook kun je heel makkelijk de stoel in hoogte verstellen. De stoel kun je in 6 verschillende hoogtes instellen. Dit kun je instellen door 2 knoppen tegelijk in te drukken. Werkt echt supermakkelijk!

Is dit een meegroeistoel?

Ja, de stoel is namelijk in 6 hoogtes verstelbaar. Wanneer je kindje nog klein is kun je de stoel op zijn laagste stand zetten, zodat je je kleintje makkelijk eten kunt geven. Het zitje heeft een verkleiner die er uitgehaald kan worden wanneer je kindje wat ouder is. Wanneer hij nog erg jong is kun je hem vastzetten met een 5-punts gordel.Heeft deze kinderstoel een afneembaar eetblad?

Ja! Als je wilt dat je kindje aan tafel mee eet, kun je eventueel het dienblad eraf halen. Het dienblad bestaat eigenlijk uit twee afneembare eetbladen. Superhandig! Wanneer het dienblad vies is, haal je de bovenste er gewoon van af om het schoon te maken in de keuken. Allebei de eetbladen kunnen er trouwens af gehaald worden. Je kunt de afneembare eetbladen handig aan de achterkant van de stoel hangen.

Kan de kinderstoel omvallen?

Nee, deze eetstoel kan niet omvallen. Het design is zo dat de stoel altijd stabiel staat. Er zitten wieltjes onder de poten, zodat je de stoel makkelijk kunt verplaatsen. Maar wanneer je kindje erin zit kan de stoel niet wegrijden, door het gewicht van je kleintje. Wanneer je kindje aan tafel mee eet en zich wegduwt met zijn beentjes kan de stoel niet naar achteren of omvallen. Dit gaf mij een veilig gevoel en was ook een van de redenen waarom ik deze stoel wilde. Goedkope stoeltjes van bijvoorbeeld de Ikea of Kruidvat zijn ook wel goed, maar die stoeltjes kunnen dus wel makkelijk omvallen als het kind zich wegduwt.Voldoet deze kinderstoel aan al mijn wensen?

Ja, helemaal! Ik vind het een goede kinderstoel. De eetstoel heeft alle functies die ik handig vind. De stoel is stevig en kan niet omvallen. Je kindje zit in een zachte comfortabele stoel, eventueel in de 5-punts gordel, wanneer je kindje nog jong is. Er zitten twee afneembare eetbladen op, zodat je ze makkelijk kunt schoonmaken onder de kraan. En je kunt hierdoor je kindje mee laten eten aan tafel. De 6 instelbare hoogtes heb ik ook veel gebruik van gemaakt en het mooie van deze stoel is dat dit op een hele makkelijke een soepele manier gaat. Ik vind het echt de beste kinderstoel die je kunt hebben, dus wat mij betreft zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Verschillende hoogtes instelbaar
+ Stabiel
+ Zitten wieltjes onder
+ Twee afneembare eetbladen
+ Comfortabel zitje
+ In- en uitklapbaar

Minpunten
- Neemt uitgeklapt best veel ruimte in


Merk: Topmark
Type: eetstoel
Kleur: wit / grijs
Prijs: tussen € 85 en € 90
Verkrijgbaar: bij diverse (online) babywinkels en warenhuizen als baby-dump.nl, babyenkoter.nl, bol.com, kadocus.nl, mamaloesbabysjop.nl, baby-budget.nl, kinderstoeltje.nl

Je kunt natuurlijk deze kinderstoel tweedehands kopen op Marktplaats.nl. Als je een beetje geluk hebt heeft zo'n stoel namelijk weinig geleden.Je baby-spulletjes bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

1 opmerking:

stephanie zei

dit is echt een luxe kinderstoel!

Een reactie posten