maandag 7 januari 2013

TopMark Campingbed. Handig als box of logeerbedje!Wanneer je met een kleine op vakantie gaat, lange dag op visite en dergelijke, kan het vaak lastig zijn om de baby ergens te laten slapen. Een wiegje, ledikant of box heeft niet iedereen standaard in huis. In dit soort situaties is een campingbedje dan een uitkomst. De baby kan er rustig en veilig in slapen en het kan ook dienst doen als box. Het is inklapbaar en dus makkelijk mee te nemen en te verplaatsen. In dit artikel vind je mijn ervaring met het Topmark campingbed.

TopMark Campingbed
TopMark Campingbed


Hoe ziet het campingbed er uit en hoe zet je het in elkaar?

Om het campingbed heen zit een tas zodat het makkelijker te tillen is. Deze is eenvoudig te openen en te sluiten door middel van een rits. Eenmaal uit de hoes/tas is het bedje eenvoudig in elkaar te zetten. Door het klittenband los te trekken kan je de bodem van het bedje losmaken. Deze zit namelijk om het bedje heen gevouwen. Nu kan je het bedje bij de hoeken al wat uit elkaar zetten. Door bij alle kanten het middelste gedeelte omhoog te trekken blijft het ook zo staan. Je hoort een klikje wanneer dit goed zit. De poten moet je in eerste instantie niet al helemaal op hun plek zetten, anders krijg je het namelijk niet hoog genoeg en klikt het niet in het slotje. Zodra alle vier de kanten in het slotje zitten kan je de bodem goed naar beneden duwen. De hoeken gaan automatisch op hun plek staan hierdoor. Leg nu weer de bodem in het bedje met de harde kant naar beneden en klaar ben je. Het bedje is in mijn geval donkergrijs/zwart van kleur. Het bedje is in meerdere kleuren te verkrijgen. De lange zijden zijn voorzien van een wit stevig gaas. Het is een soort muggengaas alleen dan met iets grotere mazen en het kan iets meer hebben dan ik van muggengaas gewend ben. Het bedje staat zeer stabiel en is erg licht waardoor je het ook makkelijk in je eentje kan verplaatsen. Ook wanneer je kleine gaat staan zal kan je het campingbedje ook dienst laten doen als box. Als hij tegen de zijkant zal staan of vallen is het bedje stabiel genoeg om niet om te vallen.

Hoe moet je het bedje schoonmaken

Je kunt het bedje gewoon met een doekje en sopje schoonmaken. De stof kan niet worden losgemaakt om het in de wasmachine te stoppen. Of je moet het naderhand zelf weer vast willen naaien natuurlijk. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet zo snel vuil wordt kan je hier ook een hoeslaken overheen doen. Er zijn ook speciale matrasjes voor dit campingbedje te koop evenals hoeslakens die dat hele matrasje omsluiten. Op die manier scheelt het al veel schoonmaakwerk.Mijn conclusie over het campingbed van Topmark

Ik ben erg tevreden over het campingbedje van Topmark. Het is een goedkoop maar wel degelijk product. Je kunt het bedje relatief makkelijk meenemen als je een weekend weg gaat of een hele dag bij iemand op visite bent. Je kleine kan er gewoon zijn slaapjes in doen of je kunt het campingbedje dienst laten doen als box. Het is van goede en stevige kwaliteit. Het bedje staat goed stabiel wat met zo’n kleintje wel belangrijk is. Ook het gaas is stevig en kan tegen een stootje. Bij mijn ouders thuis sprong de hond (Franse Bull a 12 kilo) enthousiast tegen het gaas omdat de kleine begon te huilen en hij snel wilde kijken. Het gaas heeft dat prima gehouden en het bedje bleef op zijn plaats staan. Ook heeft hij tijdens een weekend Texel dienst gedaan als bedje omdat het bedje van het huisje stuk was en onze man heeft prima geslapen. Het is natuurlijk geen vervanging voor een degelijk ledikant, maar heel erg handig voor weekendjes of dagen weg. Ook als iemand een dagje op jouw kleine past zou dit een uitkomst kunnen zijn aangezien niet iedereen standaard een kinderbedje of box in huis heeft. Het enige nadeel, vind ik, is het feit dat de bodem niet in hoogte te verstellen is. Je moet dus best laag bukken (tot zo’n 10 cm van de grond) om je kleine in of uit het bedje te tillen. Zeker als het kindje wat zwaarder begint te worden kan dat best vervelend zijn voor je rug. Ik vond het best vervelend dat ik mijn lieve jochie niet normaal een kusje kon geven als hij in het campingbedje sliep. Het bedje is simpelweg te diep en moeders te onhandig. Maar aangezien die situaties niet vaak voorkomen blijf ik erg positief over het bedje. Het is een van de goedkoopste merken. Andere merken heb ik nooit echt naar gekeken omdat wij al wisten dat we er niet vreselijk veel gebruik van zouden maken. Mocht je het wel vaak willen gaan gebruiken zou ik even verder kijken of er nog bedjes zijn waarin de bodem bijvoorbeeld wel verstelbaar is. Ondanks zijn niet in hoogte verstelbare bodem zorgt degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het bedje ervoor dat ik erg tevreden ben.

Overige informatie


Product: Topmark Campingbed
Website: www.topmark.nl
Afmetingen: uitgeklapt: L124cm x B65cm x H76cm
Afmetingen: ingeklapt: L21cm x B22cm x H76cm
Gewicht: 9,2 kilo
Matrasmaat: 60 x 120 cm
Prijs: vanaf 29 euro
Verkrijgbaarheid: babywinkels als prenetal maar ook bij webshops als www.Babydump.nl

TopMark

Sinds 1996 bestaat Topmark. Zij vervaardigen een uitgebreide collectie hardwaren voor baby’s en peuters welke met name in Nederland en België te koop zijn. De productie vind met name in het Verre Oosten plaats. Voordat je denkt: voor kinderen, door kinderen, Topmark garandeert dat de producten onder gecontroleerde arbeidsomstandigheden zijn geproduceerd. Sinds 1 januari 2005 krijgt daarom ook elk product het label ‘TopMark Good For Kids’. Hiermee garandeert Topmark het volgende: er is geen sprake van kinderarbeid (jonger dan 16 jaar), er is goede behuizing voor alle productiemedewerkers, bestaande uit 6-persoons zit/slaapkamers met goede sanitaire voorzieningen, de productiemedewerkers krijgen drie kwaliteitsmaaltijden per dag, er wordt sport en ontspanning gefinancierd door de directie en er vindt twee maal per jaar een medische controle plaats. Deze punten worden enkele malen per jaar gecontroleerd door Topmark en semi-overheidsfunctionarissen.
Je baby artikelen bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikelen de volgende dag al in huis!