zaterdag 26 januari 2013

Fisher Price Baby Zoo Babygym: een super-de-luxe babygym van Fisher-Price!


Fisher Price Baby Zoo Babygym: een super-de-luxe babygym van Fisher-Price!


Waar kun je de Fisher Price Baby Zoo Babygym kopen?

Deze baby gym van Fisher-Price is te koop bij o.a. (online) speelgoed- en babywinkels zoals Intertoys.nl, ToysXL.nl, Bartsmit.nl, Babydump.nl, Prenatal.nl, Ikenik.nl, Rastershop.nl, Bol.com etc.

Fisher Price

Fisher Price is een bedrijf dat al in 1930 opgericht is door Herman Fisher, Irving Price, Margaret Evans Price en Helen Schelle. Ze begonnen met houten speelgoed dat al meteen een succes werd. In 1993 nam het bedrijf Mattel Fisher Price over en sinds het oprichten van het bedrijf heeft Fisher Price al meer dan 5000 verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht. Je kunt wel zeggen dat Fisher Price tot de top van de wereld behoort op het gebied van speelgoedfabrikanten.

Fisher Price Baby Zoo Babygym: een super-de-luxe babygym van Fisher Price!
De achterkant van de verpakking

De verpakking van deze Fisher Price babygym

De verpakking is een grote doos van ongeveer 70 cm breed, 33 cm hoog en 8 cm diep. Er staat veel informatie op in verschillende talen met duidelijke full colour foto's. Je moet de babygym zelf nog in elkaar zetten, maar hier is geen gereedschap voor nodig. Alle losse onderdelen zitten vast aan stukken karton met de welbekende irritante tie rips. Voordat we alle onderdelen los hadden waren we alweer een 20 minuten verder. Het in elkaar zetten van de babygym zelf duurt niet zo lang. Binnen een paar minuten staat hij overeind. De handleiding, die erbij zit, is in zwart/wit met grijstinten. Alles wordt beschreven in verschillende talen. Elke beschrijving is in verschillende talen onder elkaar te lezen. Je moet dus elke keer naar je eigen vertaling zoeken. Ik vind dit niet zo handig. Geef mij maar gewoon het hele verhaal in één keer in je eigen taal. Er gaan vier AA-batterijen in het middenstuk van de babygym. Deze moet je met een kruiskopschroevendraaier open maken. In ons geval zaten er al batterijen in.

Fisher Price Baby Zoo Baby gym: een super-de-luxe babygym van Fisher-Price!
Mijn baby in actie onder de babygym

Hoe ziet deze baby gym eruit?

De babygym heeft vrolijke kleuren (zie foto's en video). Drie poten met hun eigen kleur lopen van buitenaf naar het midden toe, waar ze vastgeklemd zitten in het elektronische middenstuk. In dit middenstuk zitten de bedieningsknoppen, lampjes, motor en de luidspreker voor de muziek die afgespeeld kan worden. De hoogte van het middenstuk is ongeveer 50 cm. Het geheel is best stevig, zodat de baby het niet snel om kan gooien en daardoor gewond kan raken. Het ronde kleed heeft ongeveer een diameter van 85 cm. Op het kleed staan verschillende dieren getekend zoals een olifant, leeuw, giraf, beer etc. Tevens heeft de achtergrond verschillende patronen zoals puntjes, streepjes en vierkantjes. Het kleed is van een zachte stof gemaakt en ook de stellage is gestoffeerd.

Gif banner

Aan de stellage hangen verschillende plastic dieren zoals een nijlpaard, neushoorn, aap en vogel. Tevens hangt er een spiegeltje en wat losse sleutels aan. Al deze onderdelen kun je van het geraamte afhalen en op een andere plaats hangen voor de afwisseling. Tevens kun je deze onderdelen ook bijvoorbeeld aan je kinderwagen, maxi cosi, box of iets anders hangen. Heel handig voor als je op reis gaat. De dieren die in het midden hangen kunnen automatisch ronddraaien (d.m.v. een motortje). Er zit ook nog een los kussentje bij in de vorm van een olifant. Hier kun je je baby met zijn hoofdje op leggen of op zijn buikje. Wanneer je baby al rechtop kan zitten, kun je de poten weghalen en heb je een leuk speelkleed.

Fisher Price Baby Zoo Baby gym: een super-de-luxe babygym van Fisher Price!
Voorkant van de verpakking

Wat is mijn ervaring met deze Fisher Price babygym?

Deze babygym is echt een paradijs voor baby's. Toen ons kindje er voor het eerst onder lag, was hij meteen onder de indruk door de vrolijke kleurtjes, de muziek en de knipperende lichtjes. Bovenop het middenstuk kun je met 3 knoppen alles bedienen. Met één knopje kun je de babygym aanzetten en het volume instellen en met het andere knopje kun je de muziek aanzetten, de muziek en lampjes aanzetten of de muziek en molentje aanzetten. De derde knop is in de vorm van een vlinder waarmee je de liedjes kunt uitkiezen. Ik vind het jammer dat je niet de muziek, lichtjes en molentje tegelijk aan kan zetten. Waarschijnlijk zijn de batterijen dan zo leeg. De instellingen vind ik voor de prijs van de babygym een beetje aan de magere kant, daarentegen is de babygym wel heel gebruiksvriendelijk. De babygym speelt verschillende liedjes achter elkaar die erg leuk zijn en zeker niet irritant of goedkoop klinken. Er is voor 20 minuten aan muziek, voordat hij weer opnieuw begint. Onze baby vind het draaiende gedeelte erg interessant en ook de lichtjes vind hij leuk om te zien. Muziek wordt hij altijd vrolijk van. Ook vindt hij het leuk om zachtjes tegen sommige hangende onderdelen te slaan, maar dit zal waarschijnlijker een stuk wilder gaan, wanneer hij ouder wordt. Voor de motorische ontwikkeling is zo'n babygym natuurlijk helemaal perfect. Er valt zoveel te doen en te ontdekken. Met een babygym trainen ze eigenlijk een hun nek-, buik-, arm- en beenspieren. Ook leren ze gecontroleerd hun armen en benen bewegen.

GIF 336*280

Ik heb een paar foto's proberen te maken, maar mijn mannetje wilde niet echt stil liggen. Vandaar dat ik een paar filmpjes heb gemaakt. Op deze manier zie je ook de draaiende diertjes bewegen en hoor je de muziek die erbij hoort. Met een filmpje krijg je toch een betere indruk van de babygym.
Bekijk de online de video waarbij je mijn baby in actie kunt zien onder de babygym.


Fisher Price Baby Zoo Babygym: een super-de-luxe babygym van Fisher-Price!
Mijn baby vindt de figuurtjes van deze baby gym erg interessant

Is deze babygym veilig?

De Fisher Price babygym is helemaal veilig. Wanneer je baby eronder ligt en aan de babygym begint te trekken, kan deze helemaal niet omvallen. De babygym staat namelijk superstabiel, omdat deze vastzit aan de speelkleed. Kleine elementen kan hij er ook niet vanaf trekken op een paar plastic onderdelen na. Die zijn juist om mee te spelen. Ze zijn groot genoeg om niet in de mond te kunnen. Je baby vindt het juist fijn om op deze plastic stukken te kauwen en werkt dus eigenlijk een beetje als een soort bijtring.

Fisher Price Baby Zoo Baby gym: een super-de-luxe babygym van Fisher-Price!
De babygym is goed voor de motoriek van je baby

Conclusie

Ik ben 100% tevreden over deze babygym van Fisher-Price. Hij is inderdaad aan de dure kant, maar ik denk dat ons zoontje hier nog heel lang veel plezier van heeft. Een babygym is sowieso heel goed voor de motorische ontwikkeling van een baby, maar deze heeft net die kleine extra's: veel verschillende muziek, de ronddraaiende onderdelen, een extra kussentje etc. Voor de afwisseling kun je alle onderdelen ook verwisselen. Tevens kun je ze ook nog eens los gebruiken in de maxi cosi, de box, wieg, auto etc. De babygym heb je binnen no-time opgezet en als je kindje wat ouder is kun je de stellage weghalen en heb je een heel leuk speelkleed. Je kunt dus zeker wel een aantal jaren met deze babygym doen.

Pluspunten
+ Goede kwaliteit
+ Luxe
+ Ronddraaiende diertjes
+ Diverse liedjes

Minpunten
- Niet goedkoop


Merk: Fisher Price
Serie: Baby Zoo
Type: babygym
Leeftijd: vanaf geboorte tot ongeveer een 2 jaar
Verkrijgbaar: (online) speelgoed- en babywinkels zoals Intertoys.nl, ToysXL.nl, Bartsmit.nl, Babydump.nl, Prenatal.nl, Ikenik.nl, Rastershop.nl, Bol.com etc.
Prijs: rond € 95Baby-artikel voor jezelf of iemand anders bestellen?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!