zondag 3 februari 2013

Albert Heijn Kids Toetenvegers: Lekker ruikende doekjes voor snelle schoonmaak klusjes


Wil je snel de handen of het gezichtje van je baby schoonmaken, dan kan je een washand pakken, maar je kunt ook kiezen voor deze makkelijke, lekker geurende lotiondoekjes van Albert Heijn. In dit artikel mijn ervaring met de Kids Toetenvegers.
Albert Heijn Kids Toetenvegers

Hoe zijn de Kids Toetenvegers verpakt?

De doekjes zijn verpakt in een plastic zakje van 22 cm bij 13 cm. Eenzelfde zakje als je voor bijvoorbeeld billendoekjes ziet, alleen dan een stuk minder hoog, ongeveer 4 cm. Het zakje kan aan de bovenzijde geopend worden door de plastic plakstrip omhoog te trekken. Deze kan je na gebruik weer dichtplakken. Het zakje is overwegend oranje van kleur. Ook staan er wat vrolijk gekleurde vissen op. Op de achterzijde staat vermeld dat de doekjes geen alcohol bevatten en pH-neutraal zijn. Verder is te lezen dat de doekjes speciaal voor de milde reiniging en verzorging van vuile kinderhandjes en -gezichtjes zijn en dat ze handig zijn voor thuis en onderweg. Ook is te lezen dat je de verpakking goed moet hersluiten om de doekjes vochtig te houden evenals dat je de doekjes niet in het toilet mag werpen. De doekjes zijn dermatologisch getest.

Hoe ruiken de Kids Toetenvegers en wat zijn de afmetingen?

Na het opentrekken van de plakstrip ruik je al de frisse, fruitige geur van de doekjes. Het is een lekkere frisse geur die niet enorm bedwelmd. De doekjes zijn zo verpakt dat je na het pakken van het eerste doekje, makkelijk het volgende doekje kan pakken. De rand van de doekjes valt telkens precies in het midden van de opening. Geen gedoe dus wanneer je met een hand je kleine vasthoudt en met de andere een doekje wilt pakken. De doekjes hebben een afmeting van 22 cm bij 16 cm. Voor een kleine opfrisbeurt zal je dus aan een doekje wel genoeg hebben. 

Wat is het effect van de Kids Toetenvegers?

De doekjes zijn licht vochtig waardoor al het vuil makkelijk verwijdert kan worden. Ze zijn lekker zacht als een katoenen doekje. Ook zijn ze sterk dus ze scheuren niet snel. Om ze te scheuren moet je toch echt moeite doen en ze behoorlijk uit elkaar trekken. Ze zijn erg makkelijk te gebruiken en zorgen na gebruik nog voor een licht waarneembare frisse geur. De verpakking is door middel van de plakstrip makkelijk te hersluiten. De doekjes blijven op die manier ook goed vochtig zodat de laatste doekjes in de verpakking niet uitgedroogd zijn zodra je die bereikt.

Albert Heijn Kids Toetenvegers achterzijdeIngrediënten

Aqua, PEG-40 hydrogenated castor oil, parfum, propylene glycol, panthenol, sodium citrate, tetrasodium glutamate diacetate, citric acid, sodium hydroxide, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroatic acid.

Conclusie

Erg handige, gebruiksvriendelijke en lekker ruikende doekjes om te gebruiken voor de vuile kinderhandjes en - gezichtjes. Ook al zijn ze ook voor het gezicht zou ik wel oppassen met de huid rondom de oogjes van je kleine. Ik blijf daar altijd toch wel bij uit de buurt en pak in dat geval liever een schoon washandje of iets dergelijks. Voor het alledaagse koekje-tegen-mijn-wang,-oor,-neus en handjes-in-de-fruithap-werk zijn deze doekjes ideaal! Bij mij liggen deze doekjes al standaard in het mandje onder de kinderstoel en horen ze ook bij de vaste uitrusting van de luiertas. Ook onderweg zijn ze erg makkelijk. Het zakje is makkelijk in de luiertas op te bergen, of desnoods in een handtas of iets dergelijks. Wanneer je kleine dan toch even een opfrisbeurtje nodig heeft heb je ze snel bij de hand en hoef je niet moeilijk te doen met water en een doekje. Zeker met de zomer in aantocht is het makkelijk om je kleine schoon te houden om insecten als wespen en dergelijke wat op afstand te houden. Ook niet geheel onbelangrijk, de doekjes drogen de huid van de kleine niet uit. De doekjes vervangen een badje natuurlijk niet, maar voor even snel een knoeiboel schoonmaken en opfrissen zijn ze uitermate geschikt. Wat mij betreft 4 dikke sterren voor deze toetenvegers van Albert Heijn.

Algemene informatie

Merk: Albert Heijn
Product: Kids Toetenvegers Lotiondoekjes
Geschikt voor: handjes en gezichtjes
Verpakking: plastic zakje
Inhoud: 40 doekjes
Houdbaar tot: 6 maanden na openen
Website: www.ah.nl
Prijs: 1,49 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt Albert Heijn of de webshop www.Albert.nl

Albert Heijn Huismerk

Albert Heijn staat garant voor de producten van het eigen huismerk. Zij volgen kritisch het hele productieproces. Zowel de teelt, productie, als het vervoer en dergelijke, maar ook hebben ze aandacht voor het milieu en diervriendelijkheid. Verder laten ze zoveel mogelijk huismerkproducten blind testen door duizenden consumenten. Alleen de producten die als beste uit de tests komen verschijnen in de schappen. Op die manier kan Albert Heijn ook garantie geven op de producten. Door de betrokkenheid bij het hele proces kan Albert Heijn de prijzen scherp houden en tegelijkertijd de kwaliteit behouden. Wanneer je niet 100% tevreden bent over een product van het huismerk van Albert Heijn kan je deze met de kassabon bij de winkel weer inleveren en krijg je het aankoopbedrag terug.