zondag 3 februari 2013

Pampers Baby Wipes: Echt beter dan andere merken?


Een baby kan er een flinke knoeiboel van maken. Vieze handjes, gezichtjes, maar ook vieze billetjes kan je schoonmaken met vele verschillende merken lotiondoekjes. In dit artikel mijn ervaring met de Pampers Baby Wipes.


Hoe zijn de Pampers Babydoekjes verpakt?

De doekjes zijn verpakt in een plastic zakje van 22 cm bij 13 cm. Het pakje is in volle toestand ongeveer 5 cm hoog. Het zakje kan aan de bovenzijde geopend worden door de plastic plakstrip omhoog te trekken. Deze kan je na gebruik weer dichtplakken. Het zakje is overwegend groen van kleur. Verder zie je een in water spelende baby afgebeeld met daarachter een vrouw die het kindje vasthoudt. Op de achterzijde staat vermeld dat de doekjes geen alcohol bevatten en dermatologisch getest zijn. Verder is te lezen dat de doekjes geen zeep bevatten en er Vitamine E Lotion aan is toegevoegd.  Door middel van een drietal plaatjes wordt aangegeven dat de doekjes te gebruiken zijn voor het gezicht, de handjes en de billetjes van je baby. Verder staat op de verpakking vermeld dat je de doekjes niet in het toilet mag werpen.

Hoe ruiken de Pampers Baby Wipes en hoe zien ze er uit?

Na het opentrekken van de plakstrip ruik je al de frisse, lotionachtige geur van de doekjes. Het is een lekkere frisse geur die zeker niet enorm bedwelmd. De doekjes zijn zo verpakt dat je na het pakken van het eerste doekje, makkelijk het volgende doekje kan pakken. De rand van de doekjes valt telkens precies in het midden van de opening. Geen gedoe dus als je met een hand je kleine vasthoudt en met de andere een doekje wilt pakken. De doekjes hebben een afmeting van 22 cm bij 16 cm. Ook hebben de doekjes een beetje een structuur van kleine bobbeltjes. Dit voel je verder niet echt als je het doekje gebruikt, maar het zorgt er wel voor dat je vuil beter kunt verwijderen.

Wat is het uiteindelijke effect van de billendoekjes?

Voor een kleine opfrisbeurt van gezicht en handjes zal je aan een doekje wel genoeg hebben. Voor een luierwissel kan het natuurlijk zijn dat je daar meer doekjes voor nodig hebt. De doekjes zijn licht vochtig waardoor al het vuil makkelijk verwijdert kan worden. Ze zijn lekker zacht als een katoenen doekje. Ook zijn ze sterk dus ze scheuren niet snel. Om ze te scheuren moet je toch echt moeite doen en ze behoorlijk uit elkaar trekken. De Pampers Baby Wipes laten een dun vochtig laagje achter op de huid van de baby. Dit in tegenstelling tot de redelijk droge Zwitsal billendoekjes die ik voorheen gebruikte. Door dit vochtige laagje zijn de billetjes sneller schoon, wat dus minder doekjes kost en de billetjes zijn goed verzorgt waardoor luieruitslag wordt voorkomen. Ze zijn mijns inziens wat zachter voor de billetjes dan de Zwitsaldoekjes. Zeker bij al wat geïrriteerde billetjes door een tandenluier gebruik ik liever Pampers omdat mijn zoontje die doekjes beter lijkt te verdragen. De doekjes zijn erg makkelijk te gebruiken en zorgen na gebruik nog voor een licht waarneembare frisse geur. De verpakking is door middel van de plakstrip makkelijk te hersluiten. De doekjes blijven op die manier ook goed vochtig zodat de laatste doekjes in de verpakking niet uitgedroogd zijn zodra je die bereikt.

Ingrediënten

Aqua, Citric Acid, PEG-40 hydrogenated castor oil, sodium citrate, Benzyl Alcohol, phenoxyethanol, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, BIS-PEG/PPG-16/16 Dimethicone, Parfum, Ethylhexylglucerin, Caprylic/Carpic Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Maltodextrin.

Conclusie

Erg handige, gebruiksvriendelijke en lekker ruikende doekjes om te gebruiken voor de vuile kinderhandjes en – gezichtjes en natuurlijk vieze billetjes. Deze doekjes horen bij mij ook bij de vaste uitrusting van de luiertas. Ook onderweg zijn ze erg makkelijk. Het zakje is makkelijk in de luiertas op te bergen, of desnoods in een handtas of iets dergelijks. Wanneer je kleine dan toch even een opfrisbeurtje nodig heeft heb je ze snel bij de hand en hoef je niet moeilijk te doen met water en een doekje. Ook niet geheel onbelangrijk, de doekjes drogen de huid van de kleine niet uit. De doekjes vervangen een badje natuurlijk niet, maar voor even snel een knoeiboel schoonmaken en opfrissen of verschonen zijn ze uitermate geschikt. Wat mij betreft 4 dikke sterren voor deze fijne Baby Wipes van Pampers.

Algemene informatie

Merk: Pampers
Product: Babydoekjes
Geschikt voor: billetjes, handjes, gezichtjes
Verpakking: plastic zakje (hersluitbaar door plakstrip)
Inhoud: 64 doekjes
Houdbaar tot: 3 maanden na openen
Website:
Prijs:  euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogisterij of webshops